Bio Aroma 100% αγνό Αιθέριο Έλαιο Δάφνη 5ml

Αναμένεται
SKU
5200120591227
Κωδικός:10368
  • ΠΡΟΙΟΝΤΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΣΩΜΑ
  • Αρώματα-Body Mists-Αιθέρια Έλαια
Καθαρό αιθέριο έλαιο με ηρεμιστικές, αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις και ελαφρά υπνωτικές ιδιότητες
Κωδικός:10368

Λεπτομέρειες

Η δάφνη είναι ένα αρωματικό φυτό της οικογένειας των Δαφνοειδών, Lauraceae. Η λατινική ονομασία της Δάφνης είναι Laurus nobilis και είναι δέντρο αυτοφυές σε Ασία & Μεσογειακές χώρες. Ένας αρχαίος ελληνικός μύθος λέει ότι η Δάφνη ήταν μια πανέμορφη νύμφη που τύφλωσε από πάθος τον Απόλλωνα και μεταμορφώθηκε σε δέντρο για να μην υποκύψει.
 Όταν ο Απόλλωνας διαπίστωσε οτι η αγαπημένη του έγινε δέντρο, έκοψε μερικά κλαδιά και έπλεξε ένα στεφάνι στη μνήμη της. Έκανε τη δάφνη ιερό φυτό και την καθιέρωσε ως έπαθλο στους πρωταθλητές.

Η περίοδος της ανθοφορίας είναι το Μάρτιο και τον Απρίλιο. Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούμε τους καρπούς και τα φύλλα. 
Από τους καρπούς παράγεται το δαφνέλαιο, που έχει μορφή πράσινης αλοιφής ενώ από τα φύλλα παράγεται με απόσταξη το αιθέριο έλαιο της Δάφνης. Στο κτήμα μας καλλιεργούνται φυτά δάφνης και το αιθέριο έλαιο που παράγεται είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Έχει ένα δυνατό, πικάντικο, χαρακτηριστικό άρωμα.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Το αιθέριο έλαιο αναδύει ένα γλυκό, δυνατό και πικάντικο, άρωμα. Τα φύλλα είναι πλούσια σε αιθέριο έλαιο που περιέχει 45% κινεόλη, μια πικρή ουσία και τανίνη. Το υψηλό ποσοστό κινεόλης που περιέχει, δικαιολογεί τη δράση της στους χημικούς μηχανισμούς του οργανισμού οι οποίοι επηρεάζουν τη μνήμη και ενισχύουν τη διαύγεια.
Επιπλέον έχει αντιικές, αντιμικροβιακές, βλεννολυτικές, αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Είναι ιδανικό για το τριχωτό της κεφαλής και την λιπαρότητα των μαλλιών σας.
Ο Διοσκουρίδης αναφέρει ότι τα φύλλα της δάφνης είναι θερμαντικά και καταπραϋντικά και πως τα ξεραμένα φύλλα έχουν πιο δυνατό άρωμα από τα φρέσκα.
Τα συνιστούσε εναντίον των ρευματισμών, της αρθρίτιδας, της δυσπεψίας και της αεροφαγίας.

Κωδικός:10368
  • ΠΡΟΙΟΝΤΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΣΩΜΑ
  • Αρώματα-Body Mists-Αιθέρια Έλαια

Περισσότερες πληροφορίες

Brand

BioAroma

Αρώματα

Αιθέρια Έλαια

Συστατικά

<p>100% αγνό Αιθέριο Έλαιο Δάφνης</p>

Οδηγίες Χρήσης

<p>Χρήση:</p> <ul> <li>Εξυγίανση ακνεϊκής επιδερμίδας: μασάζ στο πρόσωπο με 1-2 σταγόνες αιθ. ελαίου σε 15ml λάδι Τζοτζόμπα μετά τον καθαρισμό.</li> <li>Αδύναμα Μαλλιά: Μάσκα μαλλιών με 10-15 σταγόνες ελαίου σε 50ml Δαφνέλαιο.Απλώστε σε βρεγμένα μαλλιά και τυλίξτε με ζεστή πετσέτα για 30'. Ξεβγάλτε με σαμπουάν.</li> <li>Κρυολόγημα- Βήχας: Μασάζ για τον βήχα σε στήθος & πλάτη με 15 σταγ. ελαίου  σε 1,7 fl. oz/50 ml λάδι βάσης. Παράλληλα, στάξτε 5–10 σταγ. στον εξατμ. αιθ. ελαίων για να ανακουφίσετε τον βήχα.</li> <li>Άφθες: 1 σταγ. αιθ. ελαίου ελαίου αραιωμένη σε μια κουταλιά βαλσαμέλαιο. Απλώστε επάνω στις άφθες.</li> <li>Απόχρεμψη- Βλεννολυτική δράση (εσωτερική χρήση): Αραιώστε 1 σταγόνα σε 4,08 fl. oz. / 120ml υγρό (νερό/τσάι) και καταναλώστε το.</li> <li>Ενίσχυση Συγκέντρωσης & Ψυχικής διάθεσης (Διάχυση αιθ. ελαίων στον χώρο) : 5–10 σταγόνες στον εξατμιστήρα αιθ. ελαίων.</li> <li>Αρθριτικά: Μασάζ στα επίπονα σημεία με 15 σταγ.ελαίου σε 1,7 fl. oz/50 ml Βαλσαμέλαιο.</li> <li>Αντισηπτική προστασία στο σπίτι:<br />Πάτωμα: 15 σταγόνες στο νερό της σφουγγαρίστρας.<br />Επιφάνειες: 5-7 σταγόνες σε νωπό πανί και περάστε τις επιφάνειες.</li> <li>Μαγειρική: 5-10 σταγόνες στο τέλος του φαγητού για να αρωματίσετε κιμά & όσπρια.</li> </ul> <p>ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Να µην χρησιμοποιείται αδιάλυτο. Κρατήστε το µακριά από τα παδιά. ∆εν συνιστάται σε περίπτωση εγκυµοσύνης & θηλασµού χωρίς τη σύµφωνη γνώµη του γιατρού.<br />Για εσωτερική χρήση, συµβουλευτείτε τον γιατρό σας. Κρατήστε το μακριά από μέταλλα. Η περιεκτικότητα του αιθ. ελαίου δάφνης σε ευγενόλη, μπορεί να τα διαβρώσει.<br />Σημείωση: Για την αποφυγή της αλοίωσης, όλα τα αιθέρια έλαια πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως σε σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες. Τα αιθέρια έλαια συνιστάται να αποθηκεύονται σφραγισμένα σε δροσερό μέρος, όπως ψυγείο και να χρησιμοποιούνται εντός 12 μηνών από το πρώτο άνοιγμα. </p>

Αξιολογήσεις

Share your thoughts with other customers

Αξιολογείτε:

Bio Aroma 100% αγνό Αιθέριο Έλαιο Δάφνη 5ml
Newsletter